Arkiv | Brukerhistorier RSS feed for denne delen

Bruk av nettbrett i kommunikasjon

De fryder seg over økt kompetanse og god utvikling hos alle barna i barnehagen. Skogen barnehage, Askøy PPT og foreldre tok imot tilbudet om å delta i prosjektet “Vi sprenger grenser” med åpne armer.

Les mer

Danske kortfilmer om kommunikasjon uten talespråk

Gjennom fem små filmer kan du se hvordan 60 år gamle Frank Dalhoff fra Danmark kommuniserer uten talespråk. Filmene er laget som inspirasjon for andre i samme situasjon.

Les mer

Øyestyring på data for barn i førskolen

Bruk av ny teknologi kan være forskjellen på å kunne kommunisere eller ikke for noen barn. Det er avgjørende å komme tidlig i gang. Se video om hvordan Linnea (5) fra Stjørdal bruker øyestyring på dataen.

Les mer

Gunnar snakker med øynene

Med god hjelp fra Statped midt har Gunnar lært seg å snakke med øynene. Les den sterke historien som stod på trykk i Adresseavisen 29. desember 2012.

Les mer

Han styrer pc’en med øynene

Bjørn Andre Jæger bruker øynene som musepeker på sin PC. Gjennom lyd og bilder kan du se hvordan han styrer PC’en og kommuniserer via epost og surfer på Internett.

Les mer

“Spærret inde i egen krop”

I en radiodokumentar i dag 28. juni kl 1403 på Danmarks radio P1 rettes søkelyset på vilkårene for kommunikasjon som danske borgere uten talespråk har i Danmark. En undersøkelse blant fagpersoner i Danmark viser at over halvparten av barn uten talespråk ikke får den hjelpen de trenger.

Les mer

Øyestyring gir Brage tilgang til språk

I 2. klasse på Kleppe skole utenfor Bergen lærer Brage tall, bokstaver og ord med sin øyestyrte talemaskin. I en fersk artikkel på forskning.no og nrk.no kan vi lese om hvordan Brage snakker med hjelp av øynene gjennom et språkverktøy som har endret mye i livet hans.

Les mer