Arkiv | Hjelpemidler RSS feed for denne delen

Bruk av nettbrett i kommunikasjon

De fryder seg over økt kompetanse og god utvikling hos alle barna i barnehagen. Skogen barnehage, Askøy PPT og foreldre tok imot tilbudet om å delta i prosjektet “Vi sprenger grenser” med åpne armer.

Les mer

Han styrer pc’en med øynene

Bjørn Andre Jæger bruker øynene som musepeker på sin PC. Gjennom lyd og bilder kan du se hvordan han styrer PC’en og kommuniserer via epost og surfer på Internett.

Les mer

Kurs i regi av leverandører

ASK-loftet har laget en oversikt over kurs i regi av leverandører av hjelpemidler for ASK.

Les mer

Lag din personlige tegnordbok på minetegn.no

På nettstedet Minetegn.no kan du lage din egen personlige tegnordbok. Det gjøres enkelt ved å hente inn ferdig innspilte tegn fra Tegnordbok.no. Du kan også spille inn egne tegn med et webkamera eller overføre videofiler med tegn fra et videokamera.

Les mer

me too språkstarten

me too språkstarten er en perm med flere hundre grafiske tegn av tegnsettet Symbolstix. Språkstarteren består av plastark med symboler, festet med Tac-It, ferdig klippet ut og klar til bruk.

Les mer

Gratis tilgang på over 6000 grafiske tegn

Kommunikationscentret i Danmark har oversatt over 6000 grafiske tegn som er tegnet av Sergio Palao fra det spanske Arasaac. Disse kan du nå fritt laste ned gratis og bruke til ikke-kommersielle formål.

Les mer

Når øynene mestrer

Trygve er i slutten av 40-årene. Etter hjerneslag har han endelig fått en øyepeketavle han kan kommunisere med personer rundt seg. Sammen med Møller-Trøndelag kompetansesenter og andre samarbeidspartnere, har Trygve vært med på å lage tavla.

Les mer