Nettbaserte tjenester for tilvirkning av materiell

Specialpedagogiska skolmyndigheten i Sverige har utviklet to nettbaserte tjenester for tilvirkning av materiell med grafiske tegn. For å få full tilgang til tjenestene kjøpes årsabonnement, men du kan fritt prøve tjenestene gratis. 

Lage dokumenter med pictogram

PictoOnline

er en internettbasert tjeneste der man ved å tegne et abonnement får tilgang til alle piktogrammer. De kan lastes ned så mange ganger du ønsker, og i det filformatet som passer deg best. Med søkeprogrammet finner du de piktogrammene du leter etter, og du kan også skrive dem ut, f.eks. på et etikettark eller andre utskriftsformer.

Tjenesten er på flere språk deriblant norsk, og et årsabonnment koster 80 euro.

Gå til Picto Online

Verktøy for å lage materiell i Bliss

Verktøy for å lage materiell i Bliss

I Bliss online finnes alle til nå godkjente bliss-tegn godkjent av BCI (Bliss Communication Internal) tilgjengelige for nedlastning i det formatet som eleven/læreren ønsker.

Med BlissOnline kan brukeren arbeide med Bliss-tegn på hvilken som helst datamaskin som er tilkoblet internett. Bliss-tegnene er tigjengelige for nedlastning i ulike format slik at de brukes i et stort utvalg av programmer. Nettressursen inneholder en editor for å lage materiell med Bliss-tegn. Materiellet som lages kan skrives ut på vanlig papir eller på etikettark. Bliss-tegnene kan lagres lokalt på egen datamaskin som bildefiler.

Bliss-tegnene er søkbar ut fra ord og grammatikalsk tilhørighet m.m. Tjenesten er tilgjengelig på flere språk, bl a norsk, svensk, finsk og engelsk. Et årsabonnment koster fra 43 Euro.

Gå til BlissOnline