Materiell til lese- og skriveopplæring

VIKOM (Danmark) arrangerte i samarbeid med Hjælpemiddelinstituttet i Danmark temadag om lesing og skriving den 2. november 2010 med Caroline Musselwhite fra USA. I forbindelse med temadagen og en påfølgende workshop ble det utarbeidet en del materiell etter inspirasjon fra Musselwhites opplegg. VIKOM har nå gjort materiellet tilgjengelig.

VIKOMs nettside med materiell inspirert av Caroline Musselwhite

VIKOMs nettside med materiell inspirert av Caroline Musselwhite

VIKOM skriver:

Caroline Musselwhite understreger vigtigheden af, at man også giver børn med store funktionsnedsættelser adgang til skriveredskaber. Det er vigtigt, så de på samme måde som andre børn kan legeskrive og eksperimentere og senere selv begynde at skrive ord, selvom de ikke kan holde en blyant. Her finder du eksempler på forskellige alternative skriveredskaber, som vælges afhægigt af, hvad der er lettest for barnet at bruge. Filerne kan downloades både som Boardmaker-filer (redigerbare) og som pdf-filer.

Materiellet som fritt kan lastes ned består av:

  • Alfabettavle til utpeking
  • Alfabet-fliptavle til bruk med partnerstøttet skanning
  • Alfabettavle til øyepeking

Materiellet er tilgjengelig i Boardmaker- og PDF-format fra VIKOMs nettside.

Caroline Musselwhite har egen nettside, se www.aacintervention.com.

Den amerikanske nettsiden Tar Heel Reader inneholder en stor mengde digitale bøker for personer som skal lære å lese. Disse kan leses online eller lastes ned til Powerpoint og tilpasses etter behov.