Lag din personlige tegnordbok på minetegn.no

På nettstedet Minetegn.no kan du lage din egen personlige tegnordbok. Det gjøres enkelt ved å hente inn ferdig innspilte tegn fra Tegnordbok.no. Du kan også spille inn egne tegn med et webkamera eller overføre videofiler med tegn fra et videokamera.

Verktøyet har mange bruksområder, og her er noen eksempler:

  • Maiken på fire år bruker norsk tegnspråk. Foreldrene har opprettet en profil på Minetegn.no hvor de har lagt inn alle tegnene Maiken kan. Barnehagen, besteforeldre og tanter og onkler har et gjestepassord til Maikens personlige tegnordbok slik at de kan følge med i utviklingen.
  • Harald er lærer, og går for tiden på tegnspråkkurs. På Minetegn.no har han opprettet sin personlige tegnordbok, og legger inn nye tegn etter hvert som tegnforrådet øker. Dermed er det enkelt å gå inn og repetere og holde oversikten.
  • Nina er sterkt funksjonshemmet, og er ikke i stand til å bruke norsk tegnspråk på grunn av nedsatte motoriske evner. Men Nina har utviklet sine egne tegn, og disse har foreldrene spilt inn på Minetegn.no. Slik kan Ninas nettverk på en enkel måte få del i hennes unike kommunikasjonsverden.

 

Eksempel fra Mine tegn

Eksempel fra Mine tegn

Det fine med Minetegn.no er at du enkelt kan dele tegnene dine med andre ved å gi dem tilgang som gjest. Gjester kan bare se tegnene dine og ikke endre eller redigere i tegnordboka. Verktøyet er gratis, og alt du behøver for å komme i gang er å opprette en brukerprofil.

TIPS: På minetegn.no kan du også dele andre kroppslige uttrykk som personen har på lik linje med privatiserte håndtegn.

Gå inn på www.minetegn.no for mer informasjon.

Minetegn.no er utviklet av Møller-Trøndelag kompetansesenter i samarbeid med Norges Døveforbund og med støtte fra ExtraStiftelsen.

For spørsmål, kontakt avdelingsleder Olle Eriksen.

E-post: olle.eriksen@statped.no, telefon: 72 59 66 30.

Informasjon og ressurser om håndtegn Andre nyheter om håndtegn