Kurs i ASK-IT

ASK-IT er et lese- og skriveopplæringsprogram utviklet for Programsnekker. Programmet inneholder lærestoff for 1. og 2. trinn for elever med behov for grafiske tegn. 23. mai 2012 arrangerer Abilia kurs i ASK-IT i samarbeid med Møller-Trøndelag kompetansesenter.

Invitasjon

Hva er ASK-IT?

ASK-IT er et digitalt lese- og skriveopplæringsprogram, utviklet av spesialpedagog Anni Margrethe Falch, i samarbeid med Abilia. Det bygger på kunnskap om generell lese- og skriveopplæring, og er utviklet i forhold til Kunnskapsløftet med midler fra Utdanningsdirektoratet. ASK-IT inneholder PCS-symboler og talesyntese. Programmet har en kommunikasjonsdel, skriv med symboler, hvor elevene kan kommunisere med symboler uten å skrive med bokstaver. ASK-IT er klart til bruk og finnes på bokmål og nynorsk.

Mål for dagen

Få en grundig innføring i hva ASK-IT er, hva det inneholder og hvordan det kan tas i bruk

Målgruppe

Pedagoger, spesialpedagoger og andre innen skoleverket som jobber med personer med behov for alternativ og supplerende kommunikasjon.

Tid og sted

23.mai 2012, KL.09.00 -15.00

Møller-Trøndelag kompetansesenter, Søbstadveien 65 7088 Heimdal (kart)

Påmelding

Send påmelding til info@abilia.no, med påmeldingsfrist 10 dager før kurset.

Kurset er gratis.

Spørsmål om kurset rettes til Mari Aakvik (40 03 18 44 / mari.aakvik@abilia.no)

Lunsj

Kan kjøpes i kantina.

Last ned invitasjon