sansetap.no lanseres

Nettstedet sansetap.no lanseres 6. september 2012. Portalen  inneholder mye informasjon og fagstoff om syn, hørsel og kombinerte sansetap. Her vil få du blant annet få presentert eksempler fra tekster, små videoportretter, animasjoner og syns- og hørselssimulatorer.

Bakgrunn

Skådalen kompetansesenter har på oppdrag fra Helsedirektoratet ledet arbeidet med å videreutvikle nettstedet ”Syn og hørsel hos eldre” til å omhandle syn, hørsel og kombinerte sansetap i alle aldersgrupper. Nettsidene er nå utformet som en portal med lenker til videre lesing. Det er fokus på mestring og muligheter. Samarbeidspartnere er InterMedia på Universitetet i Oslo og Huseby og Nedre Gausen kompetansesentre. Deler av nettportalen, “Småbarn syn” og “Syn og hørsel hos eldre”, finner du på: www.sansetap.no.

Hensikt

Hensikten er å utarbeide og formidle informasjon om sansetap med fokus på mestring og muligheter. Nettsidene utformes som en portal med lenker til videre lesing og informasjon.

Innhold

Innholdet varierer mellom tekst, små videoinnslag, portretter, bilder, figurer, animasjoner og simulatorer. Nettportalen er organisert etter alder (småbarn, barn og unge, voksne og eldre), funksjonsnedsettelse og følgende hovedmeny:

  • portretter
  • om syn og hørsel
  • deltakelse
  • tilrettelegging
  • støtte og hjelp
  • ofte stilte spørsmål
  • lenker og litteratur

Lansering

sansetap.no lanseres 6. september hos Helsedirektoratet (Universitetsgata 2,  Oslo). Dersom du ikke har anledning til å komme til Oslo den 6. september kan du følge lanseringen direkte fra din egen datamaskin, smarttelefon eller nettbrett ved å følge lenken http://www.ustream.tv/channel/statped. Lanseringen vil bli tegnspråktolket.

Nettstedet sansetap.no