25 år med læremidler

Høgskolen i Nord-Trøndelag (HINT) og Møller-Trøndelag kompetansesenter inviterer til feiring 14. november 2012 på Røstad i Levanger.

For 25 år siden startet et viktig arbeid med utvikling av spesialpedagogiske læremidler, materiellutstilling og veiledning på Ekne i Nord-Trøndelag. Dette ga grunnlaget for dagens Læringsloftet og ASK-loftet på Levanger.

Læringsloftet er et statlig ressurssenter for leketøy, lærebøker og spesialpedagogiske læremidler. Senteret er tilknyttet Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT) og Møller-Trøndelag kompetansesenter. Læringsloftet har Norges mest rikholdige materiellsamlinger innen læremidler, leketøy, kommunikasjonsmateriell og hjelpemidler.

ASK-loftet inneholder teoretisk og praktisk fagstoff omkring alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK), deriblant læremidler med grafiske tegn, håndtegn og taktile tegn. Ansvarlig for ASK-loftet er Møller-Trøndelag kompetansesenter.

Et rikholdig program omfatter parallellforelesninger om læremidler, kulturelle innslag og varierte utstillinger. Hovedforeleser er professor Sigmund Lieberg, UiO. Utdanningsdirektoratet bidrar med innslag om deres arbeid med læringsressurser.

Inkludert i deltakeravgiften får deltakerne på seminaret et festskrift med artikler om læremidler og læremiddelutvikling som HINT og Møller-Trøndelag kompetansesenter utgir i forbindelse med feiringen.

Påmeldingsfrist 1. november.

Se programmet