Natascha og Verner – To danske brukerhistorier

I to nyhetsbrev fra Kommunikationscentret i Hillerød i Danmark beskrives Nataschas og Vernes historier om bruk av alternativ og supplerende kommunikasjon.

Historiene er beskrevet i nyhetsbrev fra 2007.

Natascha lever med utilfredshet over sin livssituasjon og sine kommunikasjonsmuligheter på grunn av sine kommunikasjonsvansker. Gjennom et symbolstøttet COPM-intervju fikk hun valgt ut viktige tema som hun trenger å få drøftet og gjort noe med. Nataschas brukerhistorie var opprinnelig gjengitt i Kommunikationscentrets nyhetsbrev fra 4. september 2007. Nyhetsbrevet er dessverre ikke lenger tilgjengelig på deres hjemmeside.

«Den er snart berømt i visse miljøer», sier Verner om sin Rolltalk som han bruker til å kommunisere med. Verner har ALS og har mistet stemmen. Med Rolltalk’ens syntetiske tale kan han fortsatt arbeide ett par timer om dagen. Les Vernes brukerhistorie.

Du finner mer relevant fagstoff på Kommunikationscentrets nettside (Danmark), se også deres sider om alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).