Eksempelmateriell for språklig bevissthet

Eksempelmateriell tilrettelagt for språklig bevissthet med særlig vekt på barn som bruker grafisk kommunikasjon. Materialet gjør bruk av PCS-symboler og fotografi, og vokabularet er primært sortert for å kunne lytte ut førstelyd. Det kan også brukes til å lytte etter lyder inne i ord eller sistelyd.

Språklig bevissthet med bokstaven "A"

Det er her brukt en kombinasjon av PCS-symboler og fotografi for å visualisere ordene man skal lytte ut. Vokabularet er primært sortert for å kunne lytte ut førstelyd, men det skulle være fullt mulig også å bruke til å lytte etter lyder inne i ord eller sistelyd.

Om man skriver ut tavlen for den lyden man jobber med, kan denne greit tas med både i lyttekrok eller på tur i skogen. Laminer, og man sikrer seg et mer slitesterkt materiale. Materialet vil også være en fin måte å ”leke inn” nye symboler på, f.eks gjennom lottospill. Skriv ut to eksemplarer, klipp opp den ene, og vips så har man et lottospill. Det har dessverre ikke lyktes å dekke bokstavene W og Z. Materialet er laget i Boardmaker og for dem som eventuelt ønsker å endre på oppsettet vil man kunne motta originale Boardmaker-filer ved å ta kontakt med Hanne Almås.

Språklig bevissthet med særlig vekt på barn som bruker grafisk kommunikasjon