Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Grunnkurs i ASK

28. oktober 2014, 08:00 - 17:00

kr600,

Bruk av fotografi i kommunikasjonsløsninger | Enkle kommunikasjonsbøker/tematavler

Kjenner du en person som mangler tale?

Statped midt inviterer til kurs temakurs i ASK. Mennesker som mangler talespråk har behov for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK). Denne kursdagen gir en enkel innføring i området.

kl 09.00 – 12.00
Språk, kommunikasjon og ASK

Det gis en kort innføring i begrepene kommunikasjon og språk, grunnleggende utvikling av språk og kommunikasjon, kommunikasjonstrappa, kroppskommunikasjon, symbolsk kommunikasjon og grunnleggende om alternativ og supplerende kommunikasjon for mennesker uten funksjonelt talespråk. Dette vil gjelder uansett alder og funksjonsnivå. Det er relevant både for medfødte – og ervervede vansker. Videre retter vi oppmerksomheten på faktorer som påvirker kommunikasjon mellom personen og omgivelsene, og hva vi rundt kan gjøre for å påvirke dette.

Kl 12.45‐16.00
Språkmiljø og partnerkompetanse

Det legges vekt på å synliggjøre utfordringer og muligheter i språkmiljøet. Et godt språkmiljø er en viktig forutsetning for å fremme kommunikasjon. Språkmiljøet er ofte avgjørende for om en intervensjon med ASK blir vellykket. Å være en god kommunikasjonspartner er en viktig faktor for å lykkes med ASK. Partnerkompetanse kan læres, og modulen inneholder følgende tema: Hva er partnerkompetanse, og hvordan kan jeg bli en bedre kommunikasjonspartner. Hvordan være en god språkmodell?

Kursinvitasjon

Detaljer

Dato:
28. oktober 2014
Tid
08:00 - 17:00
Kostnad:
kr600,
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , ,

Arrangør

Statped midt
Telefon:
02196
E-post:
statped.midt@statped.no
Hjemmeside:
http://www.statped.no/Regioner/Statped-Midt/

Sted

Statped midt, Heimdal
Søbstadveien 65
Trondheim, 7088
+ Google-kart