Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Kurslederkurs: Ett skritt foran (trinn 3)

2. februar 2015, 09:30 - 3. februar 2015, 16:00

kr1500,

Tegn som støtte til kommunikasjon og språkutvikling med professor Iréne Johansson.

Ett skritt foran 3 er et kurs for de som selv skal holde kurs om tegn som støtte. Dets innhold og pedagogikk er innenfor Karlstadmodellens tanker om språk, språkutvikling og språktrening.

Målgruppe

Personer som arbeider med barn med ulike språkvansker og som har kjennskap til tegn og tegn som støtte eller NMT (norsk med tegnstøtte) og som selv ønsker å holde kurs i tegn som støtte.

Det overordnede målet med Ett skritt foran 3 er å skape stimulerende tegnmiljøer rundt de barn, unge og voksne som har kommet så langt i sin utvikling at de er begynt å kombinere tegn til korte setninger. Målgruppen er barn som har språkvansker eller en utviklingshemming og som har behov for ASK. Hensikten er at barna skal utvikle et talespråk og at tegn skal være en støtte i den daglige kommunikasjonen og samtidig være et pedagogisk verktøy i språkopplæringen. Formålet er at kursholderne skal kunne inspirere og hjelpe de voksne i barnas/unges/voksnes daglige miljø til å være gode modeller gjennom å bruke tegn, få kunnskap om kommunikasjon og få en innføring i språkutvikling.

Kontaktinformasjon 

Kontaktperson: Monica Ingemarsson
Arlene Temte: arlene.temte@statped.no Ena Heimdahl: ena.heimdahl@statped.no Bodil Fleischer. Kurskoordinator: bodil.fleischer@statped.no

Påmelding 

Påmeldingsfrist: 19. jan. 2015

Påmelding

Detaljer

Start:
2. februar 2015, 09:30
Slutt:
3. februar 2015, 16:00
Kostnad:
kr1500,
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , ,

Arrangør

Statped sørøst, fagavdeling sammensatte lærevansker

Sted

Vitaminveien 1A
Oslo, 0485 Norge
+ Google-kart