Se video


En annen form for bildemedium som Ingrid Kristine bruker, er video. Video har lenge vært svært populært, og i de første årene ble video på VHS-kassetter brukt.

Videoer med Astrid Lindgrens fortellinger liker Ingrid Kristine spesielt godt. Foreldrene forteller at Astrid Lindgrens historier har en sterk appell til Ingrid Kristine ved at de er enkle og tydelig i sin episke form. De representerer kjente dagligdagse hendelser, og de favner om mange aldersgrupper og menneskelige relasjoner.

Ingrid Kristine kan sitte i lange økter å se slike filmer. Ved å se en film gjentatte ganger kan hun kjenne igjen innholdet i filmen etter hvert som historien skrider fram på TV-skjermen. Å gjenkjenne situasjoner i filmene er en viktig opplevelse for Ingrid Kristine. Dette skaper forventning om hva som skal skjer videre i historiene. Foreldrene kan se tegn på dette ved at Ingrid Kristine for eksempel blir ivrig og ønsker å dele opplevelsen eller filmsekvensen med personer hun har nær seg eller i tilstøtende rom. Dette ser de spesielt når morsomme ting skjer i filmen, eller ved at hun vender seg vekk eller viser andre tegn på at filmen er for spennende. Ingrid Kristine kan også ta initiativ til at foreldrene skal komme og se bestemte situasjoner i en film.

I den senere tiden har foreldrene gått mer over til DVD-format som en følge av at stadig flere filmer selger i dette format, og at lyd- og bildekvaliteten er bedre.

:: Les videre